Za sve početnike u pravljenju ukusnih voćnih namaza, kompota i kiselih povrtnih salata, odlučili smo podeliti korisne savete za pravljenje zimnice. Ispod se nalaze detaljne informacije o toplotnoj obradi, pasterizaciji, sterilizaciji i pripremanju i čišćenju povrća i voća, a sve kako bi vaša zimnica bila što uspešnija.
Kako se pravi pektin
Pektin je prirodna materija koja služi za zgušnjavanje marmelada, pekmeza i džemova. Takođe ima i važnu ulogu u održavanju svežine voća i … [više] about Kako se pravi pektin
Kondicioniranje hrane
Da li ste ikada naišli na otvaranje tegle dehidriranog voća ili povrća i pronašli unutra plesan i buđ? Različite biljne kulture sadržavaju … [više] about Kondicioniranje hrane
Konzerviranje hrane
Morate znati da priprema zimnice zahteva mnogo strpljenja i vremena, ali će vam se trud isplatiti, jer ćete za svoju porodicu pripremiti … [više] about Konzerviranje hrane
Konzerviranje voća
Sve vrste voća se može konzervirati i čuvati u teglama dok boja i ukus ostaju potpuno očuvani. Plodove za konzerviranje treba pažljivo … [više] about Konzerviranje voća
Marmelada
Marmelada je gusta smeša koja se radi kuvanjem mešavine presovanog i pasiranog voća, mesa ili soka voća. U kuhinji se koristi od 15. veka i … [više] about Marmelada
Pasterizacija zimnice
Ako ste mislili da je pasterizacija samo neki neobičan naziv za zagrevanje hrane, niste daleko od istine. Ovaj postupak je dobio ime po … [više] about Pasterizacija zimnice
Razlika između džema, pekmeza i marmelade
Tokom proleća i ljeta uživamo u raznim ukusima svežeg povrća i voća, ali šta ako želimo da te iste ukuse osetimo i van sezone? Da li postoji … [više] about Razlika između džema, pekmeza i marmelade
Sterilizacija tegli
Iako reč "sterilizacija" može nekome da zvuči složeno i komplikovano, sam metod zapravo nije, a nužan je za kvalitet zimnice i bitan je … [više] about Sterilizacija tegli
Kako se pravi pektin
Pektin je prirodna materija koja služi za zgušnjavanje marmelada, pekmeza i džemova. Takođe ima i važnu ulogu u održavanju svežine voća i … [više] about Kako se pravi pektin
Kondicioniranje hrane
Da li ste ikada naišli na otvaranje tegle dehidriranog voća ili povrća i pronašli unutra plesan i buđ? Različite biljne kulture sadržavaju … [više] about Kondicioniranje hrane
Konzerviranje hrane
Morate znati da priprema zimnice zahteva mnogo strpljenja i vremena, ali će vam se trud isplatiti, jer ćete za svoju porodicu pripremiti … [više] about Konzerviranje hrane
Konzerviranje voća
Sve vrste voća se može konzervirati i čuvati u teglama dok boja i ukus ostaju potpuno očuvani. Plodove za konzerviranje treba pažljivo … [više] about Konzerviranje voća
Marmelada
Marmelada je gusta smeša koja se radi kuvanjem mešavine presovanog i pasiranog voća, mesa ili soka voća. U kuhinji se koristi od 15. veka i … [više] about Marmelada
Pasterizacija zimnice
Ako ste mislili da je pasterizacija samo neki neobičan naziv za zagrevanje hrane, niste daleko od istine. Ovaj postupak je dobio ime po … [više] about Pasterizacija zimnice
Razlika između džema, pekmeza i marmelade
Tokom proleća i ljeta uživamo u raznim ukusima svežeg povrća i voća, ali šta ako želimo da te iste ukuse osetimo i van sezone? Da li postoji … [više] about Razlika između džema, pekmeza i marmelade
Sterilizacija tegli
Iako reč "sterilizacija" može nekome da zvuči složeno i komplikovano, sam metod zapravo nije, a nužan je za kvalitet zimnice i bitan je … [više] about Sterilizacija tegli
Spisak svih biljaka koje možete da koristite za pravljenje zimnice >>