• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Sušeno
  • Namaz
  • Slatko
  • Džem
  • Pekmez
  • Kompot
  • Sos
  • Sok, sirup
  • Liker, Vino
  • Čaj
  • Saveti

Saveti za pripremu zimnice

Za sve početnike u pravljenju ukusnih voćnih namaza, kompota i kiselih povrtnih salata, odlučili smo podeliti korisne savete za pravljenje zimnice. Ispod se nalaze detaljne informacije o toplotnoj obradi, pasterizaciji, sterilizaciji i pripremanju i čišćenju povrća i voća, a sve kako bi vaša zimnica bila što uspešnija.

pektin od jabuka

Kako se pravi pektin

Pektin je prirodna materija koja služi za zgušnjavanje marmelada, pekmeza i džemova. Takođe ima i važnu ulogu u održavanju svežine voća i … [više] about Kako se pravi pektin

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Da li ste ikada naišli na otvaranje tegle dehidriranog voća ili povrća i pronašli unutra plesan i buđ? Različite biljne kulture sadržavaju … [više] about Kondicioniranje hrane

prazne tegle

Konzerviranje hrane

Morate znati da priprema zimnice zahteva mnogo strpljenja i vremena, ali će vam se trud isplatiti, jer ćete za svoju porodicu pripremiti … [više] about Konzerviranje hrane

konzerviranje voća

Konzerviranje voća

Sve vrste voća se može konzervirati i čuvati u teglama dok boja i ukus ostaju potpuno očuvani. Plodove za konzerviranje treba pažljivo … [više] about Konzerviranje voća

marmelade u staklenkama

Marmelada

Marmelada je gusta smeša koja se radi kuvanjem mešavine presovanog i pasiranog voća, mesa ili soka voća. U kuhinji se koristi od 15. veka i … [više] about Marmelada

tegle za pasterizaciju

Pasterizacija zimnice

Ako ste mislili da je pasterizacija samo neki neobičan naziv za zagrevanje hrane, niste daleko od istine. Ovaj postupak je dobio ime po … [više] about Pasterizacija zimnice

Razlika između džema, pekmeza i marmelade

Tokom proleća i ljeta uživamo u raznim ukusima svežeg povrća i voća, ali šta ako želimo da te iste ukuse osetimo i van sezone? Da li postoji … [više] about Razlika između džema, pekmeza i marmelade

sterilizacija tegli

Sterilizacija tegli

Iako reč "sterilizacija" može nekome da zvuči složeno i komplikovano, sam metod zapravo nije, a nužan je za kvalitet zimnice i bitan je … [više] about Sterilizacija tegli


pektin od jabuka

Kako se pravi pektin

Pektin je prirodna materija koja služi za zgušnjavanje marmelada, pekmeza i džemova. Takođe ima i važnu ulogu u održavanju svežine voća i … [više] about Kako se pravi pektin

hrana u staklenkama

Kondicioniranje hrane

Da li ste ikada naišli na otvaranje tegle dehidriranog voća ili povrća i pronašli unutra plesan i buđ? Različite biljne kulture sadržavaju … [više] about Kondicioniranje hrane

prazne tegle

Konzerviranje hrane

Morate znati da priprema zimnice zahteva mnogo strpljenja i vremena, ali će vam se trud isplatiti, jer ćete za svoju porodicu pripremiti … [više] about Konzerviranje hrane

konzerviranje voća

Konzerviranje voća

Sve vrste voća se može konzervirati i čuvati u teglama dok boja i ukus ostaju potpuno očuvani. Plodove za konzerviranje treba pažljivo … [više] about Konzerviranje voća

marmelade u staklenkama

Marmelada

Marmelada je gusta smeša koja se radi kuvanjem mešavine presovanog i pasiranog voća, mesa ili soka voća. U kuhinji se koristi od 15. veka i … [više] about Marmelada

tegle za pasterizaciju

Pasterizacija zimnice

Ako ste mislili da je pasterizacija samo neki neobičan naziv za zagrevanje hrane, niste daleko od istine. Ovaj postupak je dobio ime po … [više] about Pasterizacija zimnice

Razlika između džema, pekmeza i marmelade

Tokom proleća i ljeta uživamo u raznim ukusima svežeg povrća i voća, ali šta ako želimo da te iste ukuse osetimo i van sezone? Da li postoji … [više] about Razlika između džema, pekmeza i marmelade

sterilizacija tegli

Sterilizacija tegli

Iako reč "sterilizacija" može nekome da zvuči složeno i komplikovano, sam metod zapravo nije, a nužan je za kvalitet zimnice i bitan je … [više] about Sterilizacija tegli

Spisak svih biljaka koje možete da koristite za pravljenje zimnice >>

Primary Sidebar

Saveti

  • Kako se pravi pektin
  • Kondicioniranje hrane
  • Konzerviranje hrane
  • Konzerviranje voća
  • Pasterizacija zimnice
  • Razlika između džema, pekmeza i marmelade
  • Sterilizacija tegli

Poslednje objave

liker od aronije

Liker od aronije

Aronija je ukusna bobica gorkog ukusa, najpre gajena u Severnoj Americi, a kasnije sveprisutna na … [više] about Liker od aronije

slatko od aronije

Slatko od aronije

Aronija je zdravo bobičasto voće od kojeg se mogu napraviti liker, džem, pekmez, sirup, sok i čaj. U … [više] about Slatko od aronije

sirup od maslačka

Sirup od maslačka

Sirup od maslačka je jedan od najpopularnijih sokova koje volimo da pravimo kod kuće. Njegova … [više] about Sirup od maslačka

džem od jabuka

Džem od jabuka

Jabuka jedno od najpopularnijeg voća za koje se tvrdi da ga je dobro jesti svaki dan. Kada su zrele, … [više] about Džem od jabuka

sok od nane

Sok od nane

Nana je izuzetno lekovita biljka koja samoniklo raste po njivama i livadama, a sok od nane je zdravo … [više] about Sok od nane

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Kazalo

Gastro Media

  • Baštovanka
  • Biljka.rs
  • Moja Zimnica
  • Vege.rs

Moja Zimnica

Digitalna enciklopedija o konzerviranju i čuvanju voća, povrća i začinskog bilja! Informacije o proizvodima, biljkama, raznim metodama i svemu šta je potrebno za uspešnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava zadržana. Web: Informativka
EN • HR • SI • SR