• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Sušeno
  • Namaz
  • Slatko
  • Džem
  • Pekmez
  • Kompot
  • Sos
  • Sok, sirup
  • Liker, Vino
  • Čaj
  • Saveti
tegle sa zimnicom

O nama - Moja Zimnica

Moja Zimnica je digitalna enciklopedija o konzerviranju i čuvanju voća, povrća i začinskog bilja! Ovo je ultimativno mesto na kojem ćete saznati sve detalje o voću, povrću, proizvodima, začinskom bilju, raznim metodama i svemu šta bi bilo potrebno za uspešnu pripremu zimnice. Nije bitno da li je vaša ostava velika ili mala, s našim savetima moćete da je napunite kao profesionalci, čak i ako kuvate samo iz hobija.

Pripremanje zimnice je mnogima izuzetno efikasan način da se opuste i danas mnogi kuvaju samo da bi uživali sa svojim mislima prateći jednostavne postupke u pripremi ukusne hrane. Sve više shvatamo važnost zdrave ishrane i konzumaciju organski gajenog povrća i voća, pa tako baštenski usevi iz sopstvene proizvodnje postaju sve popularnije. Ako ste jedan od njih ili želite da to postanete, u nastavku vam donosimo bitne savete o gajenju voća i povrća, kada treba šta da berete i kako sve to na kraju sačuvati.

Jednom osetite zadovoljstvo uživanja u plodovima svog rada, nećete se više vratiti kupovnim proizvodima. Sve o samom gajenju voća i povrća možete da pronađete na našoj stranici Baštovanka. Na ovaj način nećete samo uživati u ukusnoj zimnici, već i u vraćanju svojim korenima gajenjem biljaka u svojoj bašti.

Portal je nastao iz ljubavi prema zdravoj i domaćoj ishrani na koju su nas naučile naše bake i majke, a na njemu rade obožavatelji kuvanja i baštovanstva sa dugogodišnjim iskustvom u gajenju i konzerviranju voća i povrća. Naši autori će se uvek truditi da pronađu samo najbolje i najkvalitetnije recepte za zimnicu, kao i tradicionalne i savremene metode pripreme.

Naučite kako da napravite malu zalihu konzervisane hrane bez puno novaca. Dobrodošli ste da se uverite da je ovde sve moguće čuvati i jesti, a sve šta vam treba je malo vremena, volje i zanimljivih ideja koje ćete pokupiti na našem sajtu.

Za sva pitanja i informacije, pa čak i predloge, recepte, savete, ideje ili kritike, kontaktirajte nas!

Spisak svih biljaka koje možete da koristite za pravljenje zimnice >>

Foto: Michal Jarmoluk / Pixabay

Primary Sidebar

Saveti

  • Kako se pravi pektin
  • Kondicioniranje hrane
  • Konzerviranje hrane
  • Konzerviranje voća
  • Pasterizacija zimnice
  • Razlika između džema, pekmeza i marmelade
  • Sterilizacija tegli

Poslednje objave

rendani ren

Ren

Ako ste ljubitelj rena i uvek imate bar malu teglu u frižideru, zašto se ne odvažite ove godine i … [više] about Ren

suva majčina dušica

Čaj od majčine dušice

Majčina dušica ili majkina dušica je poznata po svom umirujućem dejstvu, a sam miris smanjuje stres … [više] about Čaj od majčine dušice

suve smokve

Suve smokve

Iako nemamo priliku da jedemo sveže smokve tokom cele godine, već samo kada im je sezona, zato se … [više] about Suve smokve

pržena leblebija

Leblebija

Konzerviranu leblebiju, koja je unapred spremna za upotrebu, zaista je korisno imati pri ruci za … [više] about Leblebija

pekmez od šipka

Pekmez od šipka

Šipak je jedna od najstarijih biljaka koje koristimo u ishrani. Tokom rane jeseni okruženi smo … [više] about Pekmez od šipka

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kazalo

Gastro Media

  • Baštovanka
  • Biljka.rs
  • Moja Zimnica
  • Vege.rs

Moja Zimnica

Digitalna enciklopedija o konzerviranju i čuvanju voća, povrća i začinskog bilja! Informacije o proizvodima, biljkama, raznim metodama i svemu šta je potrebno za uspešnu pripremu zimnice.

Copyright © 2021–2022 Informativka d.o.o. Sva prava zadržana.
HR • SI • SR