• Skip to secondary menu
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Moja Zimnica

priprema i konzerviranje hrane

  • Biljke A-Ž
  • Sušeno
  • Namaz
  • Slatko
  • Džem
  • Pekmez
  • Kompot
  • Sos
  • Sok, sirup
  • Liker, Vino
  • Čaj
  • Saveti
tegle sa zimnicom

O nama - Moja Zimnica

Moja Zimnica je digitalna enciklopedija o konzerviranju i čuvanju voća, povrća i začinskog bilja! Ovo je ultimativno mesto na kojem ćete saznati sve detalje o voću, povrću, proizvodima, začinskom bilju, raznim metodama i svemu šta bi bilo potrebno za uspešnu pripremu zimnice. Nije bitno da li je vaša ostava velika ili mala, s našim savetima moćete da je napunite kao profesionalci, čak i ako kuvate samo iz hobija.

Pripremanje zimnice je mnogima izuzetno efikasan način da se opuste i danas mnogi kuvaju samo da bi uživali sa svojim mislima prateći jednostavne postupke u pripremi ukusne hrane. Sve više shvatamo važnost zdrave ishrane i konzumaciju organski gajenog povrća i voća, pa tako baštenski usevi iz sopstvene proizvodnje postaju sve popularnije. Ako ste jedan od njih ili želite da to postanete, u nastavku vam donosimo bitne savete o gajenju voća i povrća, kada treba šta da berete i kako sve to na kraju sačuvati.

Jednom osetite zadovoljstvo uživanja u plodovima svog rada, nećete se više vratiti kupovnim proizvodima. Sve o samom gajenju voća i povrća možete da pronađete na našoj stranici Baštovanka. Na ovaj način nećete samo uživati u ukusnoj zimnici, već i u vraćanju svojim korenima gajenjem biljaka u svojoj bašti.

Portal je nastao iz ljubavi prema zdravoj i domaćoj ishrani na koju su nas naučile naše bake i majke, a na njemu rade obožavatelji kuvanja i baštovanstva sa dugogodišnjim iskustvom u gajenju i konzerviranju voća i povrća. Naši autori će se uvek truditi da pronađu samo najbolje i najkvalitetnije recepte za zimnicu, kao i tradicionalne i savremene metode pripreme.

Naučite kako da napravite malu zalihu konzervisane hrane bez puno novaca. Dobrodošli ste da se uverite da je ovde sve moguće čuvati i jesti, a sve šta vam treba je malo vremena, volje i zanimljivih ideja koje ćete pokupiti na našem sajtu.

Za sva pitanja i informacije, pa čak i predloge, recepte, savete, ideje ili kritike, kontaktirajte nas!

Spisak svih biljaka koje možete da koristite za pravljenje zimnice >>

Foto: Michal Jarmoluk / Pixabay

Primary Sidebar

Saveti

  • Kako se pravi pektin
  • Kondicioniranje hrane
  • Konzerviranje hrane
  • Konzerviranje voća
  • Pasterizacija zimnice
  • Razlika između džema, pekmeza i marmelade
  • Sterilizacija tegli

Poslednje objave

liker od aronije

Liker od aronije

Aronija je ukusna bobica gorkog ukusa, najpre gajena u Severnoj Americi, a kasnije sveprisutna na … [više] about Liker od aronije

slatko od aronije

Slatko od aronije

Aronija je zdravo bobičasto voće od kojeg se mogu napraviti liker, džem, pekmez, sirup, sok i čaj. U … [više] about Slatko od aronije

sirup od maslačka

Sirup od maslačka

Sirup od maslačka je jedan od najpopularnijih sokova koje volimo da pravimo kod kuće. Njegova … [više] about Sirup od maslačka

džem od jabuka

Džem od jabuka

Jabuka jedno od najpopularnijeg voća za koje se tvrdi da ga je dobro jesti svaki dan. Kada su zrele, … [više] about Džem od jabuka

sok od nane

Sok od nane

Nana je izuzetno lekovita biljka koja samoniklo raste po njivama i livadama, a sok od nane je zdravo … [više] about Sok od nane

Footer

Informacije

  • O nama
  • Kontakt
  • Kazalo

Gastro Media

  • Baštovanka
  • Biljka.rs
  • Moja Zimnica
  • Vege.rs

Moja Zimnica

Digitalna enciklopedija o konzerviranju i čuvanju voća, povrća i začinskog bilja! Informacije o proizvodima, biljkama, raznim metodama i svemu šta je potrebno za uspešnu pripremu zimnice.

Copyright © 2020.–2023. by Gastro Mreža. Sva prava zadržana. Web: Informativka
EN • HR • SI • SR